Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Κέικ αλμυρό με τσένταρ και ζαμπόν

 

Υλικά

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα νερό

¾ της κούπας λάδι καλαμποκιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια

3 φέτες τυρί τσένταρ

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το ζαμπόν και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά έως να δημιουργηθεί η ζύμη μας. Μεταφέρουμε τη μισή σε φόρμα που πριν βάλαμε λαδόκολλα. Την απλώνουμε καλά με κουτάλι για να πάει παντού. Πάνω  βάζουμε τα κομματάκια του ζαμπόν και του τυριού. Πάνω σε αυτά βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη. Μεταφέρουμε την φόρμα σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς  φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.