Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ψωμί με καρύδια

 

Υλικά

300 γ αλεύρι ολικής

200 γ αλεύρι λευκό κανονικό

250 γ νερό χλιαρό

130 γ γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιά της σούπας λάδι ελιάς

1 φάκελο μαγιά

80 γ θρυμματισμένα στα τέσσερα καρύδια, πεταλούδα (κομμένα στην μέση)

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ, εκτός από τα θρυμματισμένα καρύδια. Ανακατεύουμε έως ότου δημιουργηθεί ζύμη. Με το χέρι μας βοηθάμε την κατάσταση και τοποθετούμε το μπολ σκεπασμένο με πετσέτα σε ζεστό χώρο, για 2 ώρες. Η ζύμη μας φουσκώνει αρκετά. Την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την πλάθουμε για λίγο την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε τα καρύδια πάνω. Διπλώνουμε και απλώνουμε πάλι την ζύμη μας για τρείς φορές. Τέλος της δίνουμε σχήμα κυκλικό και την τοποθετούμε στο ταψί μας και σε λαδόκολλα. Σκεπάζουμε και πάλι για μία ώρα. Τέλος χαράζουμε την επιφάνεια του ψωμιού και τοποθετούμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 30 λεπτά.