Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ψωμί με καλαμποκάλευρο και ολικής άλεσης

 

Υλικά

250 γ αλεύρι ολικής

250 αλεύρι καλαμποκιού

300 γ χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας λάδι

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε και πλάθουμε στο μπολ μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη ομοιογενής. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό τόπο για 1 ώρα. Έπειτα μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο και πλάθουμε σε σχήμα φρατζόλας. Λαδώνουμε την φόρμα μας και βάζουμε την ζύμη μέσα. Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.