Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Μπισκότα Canistrelli




Υλικά

180 γ αλεύρι
130 γ βούτυρο
70 τραμ ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
3 φυσίγγια βανίλια
Γλυκάνισο 


Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και τον κρόκο αυγού.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα δάκτυλα μας. Με την ζύμη δημιουργούμε μια μπάλα και την αφήνουμε  στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την απλώνουμε, πατώντας την με το χέρι μας πάνω στον πάγκο.
Σε μερικά από τα κομμάτια προσθέτω γλυκάνισο. 
Κόβουμε την ζύμη σε ότι σχήμα θέλουμε.  
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.