Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Γεμιστά


Υλικά


3  μεγάλες ντομάτες
3  πιπεριές
3  κολοκυθάκια
1  φλιτζάνι ρύζι
1  μελιτζάνα
2  κρεμμύδια
1/2 ποτήρι λάδι
μαϊντανό
δυόσμο




Εκτέλεση


Πλένω τα ζαρζαβατικά μου, αφαιρώ το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές και ένα δίσκο από την μελιτζάνα και τα κρατώ για να τα σκεπάσω, κατά το ψήσιμο.
Αφαιρώ το εσωτερικό από τις ντομάτες, από τα κολοκύθια και της μελιτζάνας, αλλά το κρατάω.
Κόβω δύο κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια και τα βάζω με λίγο λάδι να τσιγαριστούν σε μία κατσαρόλα.
Στο μούλτι κόβω όλα τα εσωτερικά (που κράτησα), προσθέτω, μαϊντανό και δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι.μαϊντανό
Όταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι προσθέτω τα υλικά από το μούλτι και το ρύζι.
Τα αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
Βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και πριν βάλω την γέμιση, βάζω λίγη ζάχαρη στην βάση κάθε υποψήφιου γεμιστού. Τοποθετώ την γέμιση και  βάζω τα καπελάκια τους, λίγο λάδι και μια κούπα νερό, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα σε αυτή την κατάσταση και μετά για άλλη μισή ώρα χωρίς το αλουμινόχαρτο.