Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κορμός σοκολάτας


Υλικά

1 πακέτο μπισκότα πτι μπε
250 γ σοκολάτα κουβερτούρα
100 γ βιτάμ
200 γ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
½ ποτήρι γάλα
2 κουταλιές της σούπας μπράντι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια το πακέτο με τα μπισκότα.
Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο.
Όταν λιώσει η σοκολάτα την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε την κράμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη. Τα κτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ. Ραντίζουμε τα μπισκότα με το γάλα και το μπράντι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ενώνουμε την σαντιγύ, με την σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Περιχύνουμε το μείγμα στα μπισκότα μας και ανακατεύουμε. Σε μια στενόμακρη φόρμα βάζουμε μεμβράνη. Προσθέτουμε  το μείγμα μας και το  σκεπάζουμε με την μεμβράνη που περισσεύει. Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη. Όταν παγώσει καλά,  ξεφορμάρουμε, γυρίζοντας την ανάποδα και αφαιρούμε την μεμβράνη.