Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο



 Υλικά

1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη 
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι 
2 βανίλιες 
3 αυγά 
2 κουταλιές σούπας, βούτυρο 
1 κουτάλι του γλυκού κανέλα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει με την μισή κούπα ζάχαρη και το βούτυρο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα μας (με το βούτυρο και τη ζάχαρη), ρίχνουμε το σιμιγδάλι, από ψιλά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσει. Όταν δέσει το μείγμα βγάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και την αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα κτυπημένα αυγά με τις βανίλιες και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί, το μείγμα.
Σε ταψάκι που πριν βάλαμε λαδόκολλα προσθέτουμε το μείγμα μας, από πάνω βάζουμε την κανέλα.
Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο  για 45΄