Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Μελιτζάνες με κιμά

 

Υλικά

500 γ κιμά

5 μελιτζάνες

2 ντομάτες

4 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κύβος ζωμός λαχανικών

Αλάτι και πιπέρι

3 πρέζες ρίγανη

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά εξωτερικά τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε στην μέση. Με μαχαίρι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το κρατάμε σε μπολ, αφού πρώτα το τεμαχίσουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στο ταψί και σε λαδόκολλα τις μελιτζάνες. Σε μπολ βάζουμε το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη. Με πινέλο απλώνουμε μέσα σε κάθε μία από το περιεχόμενο του μπολ. Τις βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σοτάρουμε το εσωτερικό από τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε σε μπολ. Βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, με το σκόρδο. Προσθέτουμε τώρα τον κύβο λαχανικών και τις ντομάτες, τριμμένες. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε. Με κουτάλι βάζουμε το μείγμα μας σε κάθε μια από τις μελιτζάνες και τις φουρνίζουμε και πάλι στους 200 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά.