Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Κέικ με μήλα

 

Υλικά

200 γ βούτυρο

300 γ ζάχαρη

300 γ αλεύρι

200 γ γάλα

1 κουταλιά της σούπας κανέλα Κεϋλάνης

1 κουταλάκι του γλυκού ίδια κανέλα για τα μήλα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για τα μήλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

3 κουταλιές της σούπας Ρούμι

6 μήλα

4 αυγά

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια. Τα τοποθετούμε σε μπολ. Βάζουμε την ζάχαρη και την κανέλα που είναι γι αυτά. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Σε μικρό κατσαρολάκι και στην φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε στο μπολ μας σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν αλλά και την κανέλα, ανακατεύοντας και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε το Ρούμι και το γάλα, πάλι ανακατεύουμε. Παίρνουμε την φόρμα με τον κώνο την βουτυρώνουμε καλά και βάζουμε πρώτα τα μήλα. Από πάνω βάζουμε τα μύγμα μας. Κτυπάμε την φόρμα ελαφρά στον πάγκο μας και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.