Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τάρτα με κολοκύθια και τυριά


Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
κελίδες σκόρδο
200 κολοκύθια
2 σγραμμ. τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
100 γραμμ. ανθότυρο σε μικρά κομμάτια
Μαϊντανό, ρίγανη, πιπέρι.

  
Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κολοκύθια σε μικρά κομμάτια με λίγο λάδι μαζί με το σκόρδο κομμένο και αυτό σε κομματάκια, για 10 λεπτά για να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό και με μικρά χείλη ταψάκι βάζω λαδόκολλα.
Ξεδιπλώνω το φύλλο της σφολιάτας, πάνω στην λαδόκολλα και ενώνω τα σημεία που είναι κομμένα με τα δάκτυλα μας. Περισσεύουν οι άκρες βέβαια αλλά θα τις συμμαζέψω αργότερα. Πατάω την σφολιάτα, ελαφρά για να πάρει την περιφέρεια του ταψιού, ώστε να οριστεί ο χώρος που θα βάλω τα υλικά. Πρώτα βάζω την μοτσαρέλα σε όλη την επιφάνεια που έχω ορίσει στον χώρο του ταψιού, έπειτα το ανθότυρο και μετά το μαϊντανό, προσθέτω τα κολοκύθια, το πιπέρι και την ρίγανη. Με απαλές κινήσεις σηκώνω την λαδόκολλα και γυρίζω προς τα μέσα τα φύλλα της σφολιάτας που περίσσευαν. Σκεπάζω όσο μπορώ καλύτερα τα υλικά. Με ένα πιρούνι τρυπάω σε διάφορα σημεία την επάνω ζύμη και τοποθετώ το ταψί σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180ο για 40 λεπτά.