Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Γαλατόπιτα η μοναδική

 

Υλικά

1 λίτρο γάλα

2 βανίλιες

180 γ ζάχαρη

138 γ σιμιγδάλι ψιλό

70 γ κορν φλάουερ

3 αυγά

55 γ βούτυρο

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, τους κρόκους από τα δύο αυγά, την ζάχαρη (κρατάμε από αυτή 2 κουταλιές της σούπας), το σιμιγδάλι και το κορν φλάουερ. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με το που ζεσταίνετε η κατσαρόλα μας, μέχρι να κολάσει το μείγμα μας και να αρχίζει να σφίγγει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι. Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος το μείγμα μας που πριν είχαμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Σε μπολ βάζουμε το άλλο αυγό ολόκληρο με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε και με πινέλο το βάζουμε στην επιφάνεια της γαλατόπιτας. Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Δεν είναι καμένο το επάνω μέρος καραμέλωσε η ζάχαρη.