Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Χοιρινό με μανιτάρια



Υλικά


800 γ μινιόν φιλέ σε κομμάτια
600 γ μανιτάρια
200 γ κρέμα γάλακτος
100 γ λευκό κρασί
20 γ βούτυρο
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κρεμμύδια ξερά αλλά τα μικρότερα σε μέγεθος


Εκτέλεση


Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Στα κομμάτια του χοιρινού βάζουμε αλάτι και πιπέρι από τις δύο πλευρές του. Όταν πάρει χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές. Μετά πέντε λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε για 20 λεπτά ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, αλλά κάθε τόσο γυρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε πάλι το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Σε μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και το μείγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να πάει παντού και μετά από 10 λεπτά το αποσύρουμε από την φωτιά.