Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ψωμί χωρίς ζύμωμα




Υλικά


5 κούπες αλεύρι
25 γ ξερή μαγιά
2 κουτάλια του γλυκού αλάτι
2 ½ κούπες χλιαρό νερό


Εκτέλεση


Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι. Λίγο από το νερό σε μια κούπα, διαλύω την μαγιά και έπειτα προσθέτω το αλάτι. Το προσθέτω στο αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύω με ένα κουτάλι. Όταν γίνει ζύμη, σκεπάζω το μπολ για 3 ώρες. Αργότερα το ανοίγω και προσθέτω λίγο αλεύρι και το ζυμώνω ελαφρά για ένα λεπτό. Σε μια φόρμα βάζω βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι. Τοποθετώ την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στους 180 για μία ώρα και 10 λεπτά.