Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Τούρτα με σοκολάτα και καρύδια



    Υλικά για την βάση και το γαρνίρισμα





        4  αυγά

        ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

        1  φλ. τσαγιού φαρίνα

        1 κου. σούπας κακάο.

        2 κου. σούπας βούτυρο λιωμένο

        75γρ κουβερτούρα λιωμένη

        1 ¼ τσαγιού καρύδια κομμένα

   σε σχήμα πεταλούδας (για το γαρνίρισμα)




Υλικά για την γέμιση




        150 γραμμ. Κουβερτούρα

·          1 φλ. τσαγιού βούτυρο

·          2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

·          2 κ. σ γάλα





   Εκτέλεση για την βάση.



Κτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το μπολ του μίξερ από την βάση του και ρίχνουμε μέσα το κοσκινισμένο  αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μίγμα από κάτω προς τα απάνω για να ανακατευτεί καλά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την λιωμένη σοκολάτα, τα καρύδια και ανακατεύουμε. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα 20 cm και αδειάζουμε το μίγμα μας επάνω της. Ο φούρνος μας είναι προθερμασμένος στους 160ο  βαθμούς και το ψήνουμε το μίγμα μας για 30 λεπτά.

Βγάζοντας το, αφήνουμε να κρυώσει καλά.




  Εκτέλεση για την γέμιση.



Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, το γάλα και χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε την λιωμένη αλλά κρύα σοκολάτα.




  Εκτέλεση για την τελική μορφή




Κόβουμε στα δύο το παντεσπάνι. Το ένα κομμάτι το βάζουμε σε μια πιατέλα. Πάνω στρώνουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε καλά. Βάζουμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και τοποθετούμε τα καρύδια για γαρνίρισμα.