Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Γλυκό με σιμιγδάλι




Υλικά

600 γ γάλα
100 γ σιμιγδάλι λεπτό
80 γ ζάχαρη
30 γ βούτυρο
2 αυγά
1 φάκελο βανίλια
65 γ σταφίδες
100 γ ζάχαρη για την καραμέλα


Εκτέλεση

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζω την ζάχαρη, για να φτιάξω την καραμέλα. Μόλις γίνει την βάζω στην φόρμα και φροντίζω να πάει στα τοιχώματα μέχρι το ύψος που θα φτάσει η κράμα. Σε άλλη κατσαρόλα, βάζω το γάλα και ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα. Προσθέτω το σιμιγδάλι, από ψιλά και λίγο λίγο. Συνεχίζω το ανακάτεμα και αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσθέτω την ζάχαρη και το βούτυρο ανακατεύοντας. Όταν το μείγμα μου σφίξει λίγο προσθέτω τις σταφίδες που πριν τις είχα βάλει σε μπολ με νερό και τα αυγά, ανακατεύοντας για λίγο χρόνο ακόμα. Τοποθετώ το μείγμα μου στην φόρμα και σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά