Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Κέικ με κακάο



Υλικά

1 φλ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. Ζάχαρη
6 Αυγά
1 φλ. Κακάο
2 βανίλιες
½ φλ. Γάλα
2 φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες (για το γλάσο)
1 κρέμα γάλακτος                              (για το γλάσο)


Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε, όλα τα υλικά εκτός αυτά που είναι για το γλάσο και τα κτυπάμε σε μικρή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα σε δυνατότερη για 5 λεπτά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κυκλική. Την βάζουμε στο φούρνο που είχαμε προθερμάνει στους 180ο  και την αφήνουμε για 50 λεπτά.
Την αφήνουμε να  κρυώσει καλά και την γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα.


Για το γλάσο, βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τις σταγόνες κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε πάνω στο κέικ.